Seniorhuset Pasendo

Privata Seniorhemmet Pasendo

Bostäder

Privata Seniorhemmet Pasendo

Före detta Kimito bibliotek har blivit grundligt renoverat och har under våren 2017 påbörjat en ny karriär som Seniorhem Pasendo. Det finns 16 nyrenoverade bostäder i Pasendo för personer med olika behov av stöd och vård. I huset finns hiss och vi har satsat speciellt på tillgängligheten i både bostäderna och de övriga utrymmena.

De mångsidiga alternativen som Pasendo erbjuder, passar såväl enskilda boende som par. För par innebär ofta försämringen i den ena partens funktionsförmåga en utmaning och det är inte alltid lätt att hitta ett boende som passar båda. Pasendo kan erbjuda ett hem i seniorhuset och stöd i vardagen samtidigt som paret kan fortsätta leva och bo tillsammans.

Bostäderna har egen ingång och terass eller balkong, som erbjuder eget, privat utrymme på ett tryggt sätt. Bostäderna är ljusa. I alla finns kokhörna och ett rymligt badrum. Till oss får alla flytta med sina egna, bekanta möbler.

Boendets serviceinnehåll utgår från kundens personliga situation och önskemål. Helhetspriset byggs upp utgående från överenskomna tjänster.

Bostäder för lättare serviceboende:

6 x bostäder 35m2-55m2
Alarmsystem och balkong
Lämpliga även för par.

Effektiverat serviceboende med egen ingång:

2 x rum ca 20m2
4 x rum 30-35m2
2 x tvåpersoners rum 45m2

För kortvarigt intervallboende:

2 x intervallrum 20m2, gemensamt badrum och wc

Pasendos intervallboende är ett utmärkt alternativ för seniorer som i huvudsak bor hemma, men som t ex på grund av plötsligt försämrad funktionsförmåga behöver mera stöd och vård. Med hjälp av intervallboende kan man även ordna lagstadgad ledighet och avlastning åt närståendevårdare på ett tryggt och säkert sätt.

Reservera ett hem med förstklassig och individuell service åt dig själv eller en anhörig.
Hör dig för om platser – vi berättar gärna mera om våra alternativ!

Boende- och servicebidrag

Privat boendeservice är inte automatiskt ett dyrare alternativ än kommunalt. Pensionärer har möjlighet att få olika former av stöd för boendet och den service de behöver.

Länkar

Här finns några officiella länkar, där du kan läsa mera om de olika stöden. Mera information får du via din egen kommuns serviceenheter och FPA. Ta modigt kontakt.

FPA förmånsberäknare
Hushållavdrag
Stöd för närståendevårdare
Vårdbidrag för pensionstagare
Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram